Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού: Οι συχνότερες αιτίες και επιπλοκές – Τι (δεν) καλύπτει το ασφαλιστήριο

Ενημερωθείτε για τις καλύψεις των συμβολαίων υγείας για την αντιμετώπιση των κακώσεων του νωτιαίου μυελού, τις επεμβάσεις που ανακουφίζουν από τις επιπλοκές και τα σωτήρια επιδόματα σε περίπτωση μη αναστρέψιμης βλάβης

spinal_cord_2300445165
Από το 2015 και ένθεν, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της Διεθνούς Εταιρείας Νωτιαίου Μυελού (International Spinal Cord Society / ISCoS), η 5η Σεπτεμβρίου αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού (ΚΝΜ), με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις καταστροφικές σωματικές, ψυχικές, κοινωνικές, σεξουαλικές, οικονομικές και επαγγελματικές επιπτώσεις της βλάβης του νωτιαίου μυελού στην ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα του ατόμου. Είναι ενδεικτικά τα στατιστικά στοιχεία που επικαλείται η ISCoS για τις ΗΠΑ που δείχνουν ότι, ανάλογα με τη σοβαρότητα, η ΚΝΜ μπορεί να κοστίσει σε έναν τραυματία 334.000 έως 1 εκατομμύριο $ τον πρώτο χρόνο από τον τραυματισμό.

Αν και μόλις το 16% των περιπτώσεων ΚΝΜ είναι μη τραυματικής αιτιολογίας (π.χ. αγγειακές δυσμορφίες, πολλαπλή σκλήρυνση, αγγειακό επεισόδιο, αρθρίτιδα, καρκίνος, λοιμώξεις, εκφυλιστική νόσος του μεσοσπονδύλιου δίσκου κ.α.), το 84% οφείλεται σε τραυματισμούς (π.χ. τροχαία ατυχήματα, πτώση από μεγάλο ύψος, βίαιες επιθέσεις όπως πυροβολισμοί, αθλήματα, εργατικά ατυχήματα κ.α.). Είναι σημαντικό κατ’ αρχάς να δούμε ποιες συνήθεις αιτίες κακώσεων του νωτιαίου μυελού, όπως τις απαριθμεί η Mayo Clinic, θα καλυφθούν από τα προγράμματα ασφάλισης υγείας και όχι.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης