Φάρμακα – Αγορά: Πότε και πώς θα σας αποζημιώσει το συμβόλαιο υγείας

Φάρμακα – Αγορά: Πότε και πώς θα σας αποζημιώσει το συμβόλαιο υγείας

Ενημερωθείτε σχετικά με τις βασικές και συμπληρωματικές καλύψεις των προγραμμάτων ασφάλισης υγείας για την αγορά φαρμάκων, αλλά και τις περιπτώσεις που εξαιρούνται

woman_medication_pills_1254932275
Μια ασφαλιστική κάλυψη της συμμετοχής στα συνταγογραφούμενα φάρμακα πιθανώς να ακούγεται ως μια προσθήκη στο βασικό πρόγραμμα υγείας περιττή. Πράγματι, σπάνια θα καθίσει κανείς να υπολογίσει πόσα χρήματα φεύγουν με τα μικροποσά στα φαρμακεία και ότι, αυτό που διατείνεται το λαϊκό γνωμικό, ότι δηλαδή φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι, ισχύει και για τις δαπάνες.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΗΔΙΚΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το 2022 οι Έλληνες πολίτες κατέβαλαν 674 εκατ. ευρώ σε συμμετοχές (10% ή 25%) προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακα που τους συνταγογράφησε ο γιατρός τους. Όπως ανέφερε το σχετικό άρθρο του ygeiamou, το ποσό ήταν κατά 24 εκατ. ευρώ μεγαλύτερο από του 2ο21, ενώ στα 540 εκατ. ευρώ εκτιμάται η αξία συνταγογραφούμενων φαρμάκων που οι ασθενείς επέλεξαν να πληρώσουν ιδιωτικά και όχι μέσω της κοινωνικής τους ασφάλισης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης