Διαβήτης: Αυξημένος έως και 35% ο κίνδυνος για τα παιδιά που μεγαλώνουν με αυτόν τον τρόπο

Διαβήτης: Αυξημένος έως και 35% ο κίνδυνος για τα παιδιά που μεγαλώνουν με αυτόν τον τρόπο

Νέα μελέτη διαπιστώνει έναν απρόσμενο συσχετισμό ανάμεσα στις τραυματικές εμπειρίες στην προσωπική ζωή και τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 μετέπειτα στην ενήλικη ζωή - Ενημερωθείτε

domestic_violence
Η έκθεση σε διαπροσωπική βία κατά τη διάρκεια της παιδικής ή ενήλικης ζωής ενισχύει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης, που δημοσιεύεται στο American Journal of Preventive Medicine. Η ίδια μελέτη καταδεικνύει, μάλιστα, ότι το επίπεδο κινδύνου είναι παρόμοιο μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Προγενέστερη επιστημονική έρευνα έχει συσχετίσει τη διά βίου έκθεση σε διαπροσωπική βία ή κακοποίηση με αυξημένο κίνδυνο χρόνιου ψυχοκοινωνικού στρες, άγχους, κατάθλιψης και παχυσαρκίας. Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν βαθύτερα τη σχέση μεταξύ αυτών των παραγόντων, δίνοντας έμφαση στην παχυσαρκία και τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σε ενήλικες. Για το λόγο αυτό, αξιοποίησαν δεδομένα από τη μελέτη Southern Community Cohort, μια μεγάλη μελέτη, που περιλάμβανε έναν οικονομικά και εθνοτικά ποικιλόμορφο πληθυσμό συμμετεχόντων από τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ. Περισσότεροι από 25.000 συμμετέχοντες επικοινώνησαν πολλές φορές από το 2002 έως το 2015, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα περιστατικά βίας από σύντροφο -συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής και σωματικής βίας και των απειλών- την παραμέληση και κακοποίηση παιδιών -σωματική, σεξουαλική ή συναισθηματική- και την τρέχουσα υγεία, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανής διάγνωσης για διαβήτη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης