Κορωνοϊός: Γιατί πάμε για νέο εμβόλιο το φθινόπωρο

Κορωνοϊός: Γιατί πάμε για νέο εμβόλιο το φθινόπωρο

Ήδη η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει προχωρήσει σε μια πρώτη επεξεργασία των ομάδων που θα εμβολιαστούν και προσανατολίζεται να απευθύνει ισχυρή σύσταση αναμνηστικής δόσης σε ανθρώπους που είναι ευάλωτοι και απειλούνται με βαριά νόσηση εάν μολυνθούν

ezgif_com-webp-to-jpg__18_
Μπροστά στην ανάγκη ενίσχυσης της προστασίας για ηλικιωμένους και ευάλωτους έναντι στην Covid-19 βρίσκεται η χώρα μας ενόψει του φθινοπώρου και ενώ είναι σε εξέλιξη νέο επιδημικό «κύμα». Το απρόβλεπτο…DNA του κορωνοϊού σε σχέση με άλλους ιούς, δηλαδή η απουσία εποχικότητας, έφερε καλοκαιρινή έξαρση, υπό την υποπαραλλαγή «Eris» της Όμικρον, και οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων και επιβάρυνση του φορτίου στα νοσοκομεία, που προς το παρόν, βέβαια, θεωρείται ελεγχόμενη.

Με αυτά τα δεδομένα, προγραμματίζεται νέο ραντεβού με τα εμβολιαστικά κέντρα τον Οκτώβριο για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Παράλληλα, κρίνεται αναγκαία για τη μείωση της διασποράς η ατομική προστασία όταν υπάρχουν συμπτώματα, δηλαδή η διενέργεια τεστ, η χρήση μάσκας, η απομόνωση και η αποφυγή επαφής με ηλικιωμένους και χρονίως πάσχοντες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης