Διαβήτης: Η επέμβαση-κλειδί για τη ρύθμισή του

Μια ακόμα μελέτη πλειοδοτεί στον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίζει η βαριατρική χειρουργική στην αντιμετώπιση του διαβήτη

at_bariatric_surgery_2140274035
Μια ακόμα μελέτη έρχεται να αναδείξει το δραματικό ρόλο που μπορεί να έχει η χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας για τη διαχείριση του διαβήτη. Τα πρόσφατα ευρήματα που παρουσιάστηκαν στην Αμερικανική Ένωση Μεταβολικής και Βαριατρικής Χειρουργικής (ASMBS), έδειξαν ότι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με διαβήτη που υποβλήθηκαν σε σχετική χειρουργική επέμβαση παρουσίασαν ύφεση του διαβήτη τους, ανεξαρτήτως του βάρους που έχασαν.

Τα παραπάνω έρχονται σε συμφωνία με παλαιότερες μελέτες, οι οποίες αποτέλεσαν αφορμή για τη συνάντηση στη Ρώμη το 2007 διαφόρων επιστημονικών εταιρειών και ενώσεων για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 (ΣΔ2), όπως η ASMBS, όπου και αποφασίστηκε ότι ο ΣΔ2 που δεν ρυθμίζεται με παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής ή φαρμακευτική αγωγή αποτελεί χειρουργικό νόσημα ακόμα και αν δεν συνυπάρχει νοσογόνος παχυσαρκία. Από τη συνάντηση προέκυψε και ο όρος «Μεταβολική Χειρουργική».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης