Αθλητική βία: Πότε «καταργεί» τις ασφαλιστικές καλύψεις – Τι αλλάζει στις αποζημιώσεις

Αθλητική βία: Πότε «καταργεί» τις ασφαλιστικές καλύψεις – Τι αλλάζει στις αποζημιώσεις

Με αφορμή αυτό το πρόσφατο επεισόδιο οπαδικής βίας, εξετάζουμε πώς η τελευταία μπορεί να έχει επιπτώσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια

man_hooligan
Ένας νεκρός και αρκετοί νοσηλευόμενοι είναι ο απολογισμός ενός ακόμα περιστατικού οπαδικής βίας, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και συμμετοχή Ελλήνων. Το επεισόδιο σημειώνεται 1,5 περίπου χρόνο μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, ενός ακόμη θύματος της αθλητικής βίας.

Η βία στα γήπεδα είναι φαινόμενο πολυπαραγοντικό. Σύμφωνα με την ανασκόπηση περισσοτέρων των 500 σχετικών μελετών από το ευρωπαϊκό σκέλος του έγκριτου μη κερδοσκοπικού ερευνητικού ιδρύματος για την ενίσχυση της πολιτικής και λήψης αποφάσεων μέσω έρευνας και ανάλυσης “RAND” στις ΗΠΑ , σχετικά με τον «φαινότυπο» των αντικοινωνικών και βίαιων συμπεριφορών που εντοπίζονται στους θερμοκέφαλους οπαδούς (χουλιγκανισμός, λεκτική και σωματική βία, καταστροφή περιουσίας, βανδαλισμοί, κλοπές), η κατάχρηση αλκοόλ, ψυχολογικοί παράγοντες και η πάση θυσία και παντί τρόπω υπεράσπιση της ταυτότητας και φήμης της ομάδας τους εντός και εκτός γηπέδου, αποτελούν εκ των βασικών παραγόντων κινδύνου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης