Η πρωτότυπη θεραπεία που «ξυπνά» τον εγκέφαλο και βελτιώνει τη μνήμη έως και 226%

Η πρωτότυπη θεραπεία που «ξυπνά» τον εγκέφαλο και βελτιώνει τη μνήμη έως και 226%

Νέα μελέτη επαναφέρει στην επιφάνεια τη διαπιστωμένη σχέση μεταξύ όσφρησης και γνωστικής λειτουργίας, υποστηρίζοντας ότι μια εξαιρετικά απλή θεραπεία θα μπορούσε να αναστείλει τη γνωστική έκπτωση που αναπτύσσεται με τη γήρανση

aromatherapy
Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τη δύναμη που έχουν οι μυρωδιές. Αρκεί μια αστραπιαία οσμή για να μας ταξιδέψει σε μια ανάμνηση του παρελθόντος. Μπορεί να είναι η αλμύρα της θάλασσας που θυμίζει στους ανθρώπους τα παιδικά τους χρόνια και τα καλοκαίρια στο χωριό. Ή η μυρωδιά φρεσκοψημένων μπισκότων, που έχει ταυτιστεί με το σπίτι της γιαγιάς. Το σίγουρο είναι ένα: Οι μυρωδιές έχουν την τάση να «ξυπνούν» τον εγκέφαλο, διεγείροντας τη λειτουργία του.

Θα μπορούσε, όμως, αυτή η διαπιστωμένη σχέση μεταξύ όσφρησης και εγκεφαλικής λειτουργίας να αξιοποιηθεί στη δημιουργία θεραπειών της γνωστικής έκπτωσης; Ναι, απαντά μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της California-Irvine, που ανακάλυψε ότι μια μορφή αρωματοθεραπείας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση της μνήμης των ηλικιωμένων ατόμων. Η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Neuroscience.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης