Ελλείψεις φαρμάκων – Φαρμακαποθηκάριοι: 12 ερωτήματα προς τον ΕΟΦ που ζητούν απαντήσεις

Ελλείψεις φαρμάκων – Φαρμακαποθηκάριοι: 12 ερωτήματα προς τον ΕΟΦ που ζητούν απαντήσεις

Οι εκπρόσωποι των φαρμακαποθηκάριων στην επιστολή αναφέρουν ότι αυτή αποστέλλεται δημόσια ελλείψει θετικής απάντησης του προέδρου του ΕΟΦ στο αίτημα τους για συνάντηση

shutterstock_549938128
Με ανοιχτή επιστολή απευθύνεται προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και τον πρόεδρό του, καθηγητή Ιατρικής, κ. Δημήτρη Φιλίππου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκάριων (ΠΣΦ), καλώντας τον να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων που αφορούν τις ελλείψεις φαρμάκων και τα μέτρα αντιμετώπισής τους. Ο κλάδος των φαρμακαποθηκάριων θεωρεί ότι το μέτρο της απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών που κυρίως ακολουθεί ο ΕΟΦ δεν λύνει το πρόβλημα, ενώ παράλληλα προκαλεί σοβαρές δυσλειτουργίες στο αντικείμενο της δικής τους καθόλα νόμιμης δραστηριότητας, δηλαδή της διακίνησης φαρμάκων στην ΕΕ.

Οι εκπρόσωποι των φαρμακαποθηκάριων στην επιστολή αναφέρουν ότι αποστέλλεται δημόσια ελλείψει θετικής απάντησης του προέδρου του ΕΟΦ στο αίτημα των φαρμακαποθηκάριων για συνάντηση. Καλούν τον πρόεδρο του Οργανισμού να εξηγήσει για ποιο λόγο καταστρατηγεί τη βασική θέση του ΕΟΦ για το θέμα των ελλείψεων, ότι δηλαδή δεν θεωρούνται σε έλλειψη φάρμακα που έχουν πληθώρα γενοσήμων,και συνεπώς δεν απαγορεύεται η εξαγωγή αυτών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης