Ο νέος γιατρός της Σερίφου: «Γιατί μετακινήθηκα από την Πρέβεζα σε νησί το καλοκαίρι»

Ο νέος γιατρός της Σερίφου: «Γιατί μετακινήθηκα από την Πρέβεζα σε νησί το καλοκαίρι»

Ακούστε τον κ. Χρήστο Παβέλη, παιδίατρο και Διευθυντή Παιδιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, να περιγράφει την προσωπική του εμπειρία από το πρόγραμμα μετακίνησης γιατρών στα νησιά για την καλοκαιρινή περίοδο

1600x900_PAVELIS-768x432
Κάθε καλοκαίρι τα βλέμματα στρέφονται στα νησιά και τις υγειονομικές δομές που δεν μπορούν να «σηκώσουν» το βάρος των επισκεπτών. Επαναλαμβανόμενα δημοσιογραφικά κείμενα επισημαίνουν τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, παραθεριστές αναρτούν την εμπειρία τους από την απουσία ιατρικών ειδικοτήτων που χρειάστηκαν στις διακοπές τους. Η κατάσταση είναι γνωστή και γίνονται συνεχείς προσπάθειες να καλυφθούν τα κενά. Ενώ το ενδιαφέρον για κάλυψη μόνιμων θέσεων είναι μικρό, το Υπουργείο Υγείας δίνει σημαντικό «μπόνους» μετακίνησης γιατρών από την υπόλοιπη Ελλάδα για να έχουν κάτοικοι και επισκέπτες γιατρούς το καλοκαίρι.

Ο παιδίατρος Χρήστος Παβέλης μετακινήθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας στο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου για να προσφέρει στο νησί έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου, αξιοποιώντας τον πρόσφατο νόμο. «Η πρόθεσή μου ξεκίνησε τον τελευταίο χρόνο, έχοντας μετακινηθεί για μικρό διάστημα τρεις φορές. Για εμένα ήταν μονόδρομος να έρθω την τουριστική περίοδο», σημειώνει.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης