Πνεύμονες: Ο μεγάλος «ασθενής» της κλιματικής αλλαγής

Πνεύμονες: Ο μεγάλος «ασθενής» της κλιματικής αλλαγής

Κανείς δεν είναι αλώβητος από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ωστόσο, σε ομάδες πληθυσμού όπως τα παιδιά, οι ασθενείς με χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και οι πάσχοντες από χρόνια μεταβολικά νοσήματα, καρδιαγγειακά και αναπνευστικά νοσήματα, θα καταγραφούν τα υψηλότερα ποσοστά νόσησης και θνησιμότητας

201118184836_lungs2
Οι ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής μας απασχολούν ήδη όλους. Σε παγκόσμιο επίπεδο εντείνεται ο προβληματισμός και η αγωνία για τις επιπτώσεις της περιβαλλοντικής αλλοίωσης μεταξύ των οικοσυστημάτων. Το αποτύπωμα θα είναι βαθύ και στο πεδίο της δημόσιας υγείας, καθώς η κλιματική αλλαγή αποτελεί πλέον έναν από τους κυριότερους παράγοντες ανάδυσης νέων λοιμωδών στελεχών ή επανεμφάνισης ξεχασμένων μικροργανισμών με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο ανθρώπινο είδος.

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η συνεχιζόμενη απώλεια της βιοποικιλότητας των ειδών και η βίαιη διείσδυση στους φυσικούς οικοτόπους δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για μεταφορά γενετικού υλικού ανάμεσα στα είδη και πιθανά την εμφάνιση πανδημιών στις οποίες ο άνθρωπος δεν έχει προηγούμενη έκθεση και κατά συνέπεια την απαιτούμενη ανοσία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης