Νευρολογικές διαταραχές: Οι ασφαλιστικές καλύψεις για 5 βασικές κατηγορίες

Νευρολογικές διαταραχές: Οι ασφαλιστικές καλύψεις για 5 βασικές κατηγορίες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφάλου εξετάζουμε τις ασφαλιστικές καλύψεις για πέντε βασικές κατηγορίες νευρολογικών διαταραχών που οφείλονται σε ασθένειες ή τραυματισμούς

brain_symbol_hand_350821760
Στις 22 Ιουλίου, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Νευρολογίας αφιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφάλου στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τον αντίκτυπο της εγκεφαλικής υγείας και αναπηρίας διεθνώς ώστε να καλυφθούν τα κενά στην εκπαίδευση και ενημέρωση, με στόχο την άρση των εμποδίων στην υγειονομική περίθαλψη για τους ασθενείς. «Όταν πρόκειται για την υγεία του εγκεφάλου, ας μην αφήσουμε κανέναν πίσω» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στο Lancet Neurology με αφορμή την ημέρα, επισημαίνεται ότι οι δομικές και λειτουργικές αλλαγές στο νευρικό σύστημα μπορούν να προκαλέσουν οξεία, αναστρέψιμη, χρόνια ή προοδευτική αναπηρία, επηρεάζοντας τις λειτουργίες του κινητικού, αισθητικού, αυτόνομου και γνωστικού συστήματος. Όπως τονίζουν οι συγγραφείς, «με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως που επηρεάζονται από κάποια νευρολογική διαταραχή, η ισότιμη και καθολική πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και αποκατάστασης αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης