«Δώρα ζωής» από 54χρονη φαρμακοποιό – Επτά άνθρωποι θα λάβουν μόσχευμα

«Δώρα ζωής» από 54χρονη φαρμακοποιό – Επτά άνθρωποι θα λάβουν μόσχευμα

Τους τελευταίους μήνες τα δεδομένα για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα βελτιώνονται συνεχώς, με τα στοιχεία του ΕΟΜ να αποτυπώνουν το έργο των Συντονιστών Μεταμοσχεύσεων που έχουν τοποθετηθεί σε νοσοκομεία αλλά και τη στάση των πολιτών που αλλάζει

transplant
Μία «δεύτερη ευκαιρία» για ζωή δίνει σε τουλάχιστον 5 ανθρώπους, με τον αδόκητο θάνατό της, μία 54χρονη. Η άτυχη γυναίκα, φαρμακοποιός από την Πάτρα, υπέστη ανεύρυσμα την περασμένη εβδομάδα και κατέληξε, μετά από νοσηλεία στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Παρά την αιφνίδια νοσηλεία και τελικά τον θάνατό της, η οικογένεια της 54χρονης επέδειξε μεγαλείο ψυχής δίδοντας τη συγκατάθεση για δωρεά των οργάνων της. Υπό τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, αμέσως μετά την πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου της ασθενούς, δηλαδή η αφαίρεση των οργάνων και η δρομολόγηση των μεταμοσχεύσεων σε ασθενείς τελικού σταδίου που ανέμεναν για συμβατό μόσχευμα, στη σχετική λίστα του Οργανισμού.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης