Καρκίνος Μαστού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποκατάσταση του στήθους μετά από μαστεκτομή

Καρκίνος Μαστού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποκατάσταση του στήθους μετά από μαστεκτομή

Για την επόμενη ημέρα της μαστεκτομής σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού μας μιλά η κυρία Αικατερίνη Βλαστού, Πλαστική Χειρουργός και Διευθύντρια στην Κλινική Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του ΥΓΕΙΑ, αναλύοντας τις διαφορετικές μεθόδους αποκατάστασης των μαστών και εξηγώντας τα πλεονεκτήματα καθεμιάς από αυτές

cancer_woman_doctor
Ο καρκίνος του μαστού παραμένει σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνητότητας του γυναικείου πληθυσμού. Σε ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών, η μαστεκτομή είναι μέρος της θεραπείας του καρκίνου του μαστού, με τις γνωστές σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις της. Επομένως, η ανάπλαση του αφαιρεθέντος μαστού αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της χειρουργικής θεραπείας του καρκίνου του μαστού, διότι συμβάλλει τόσο στη σωματική, όσο και στην ψυχική αποκατάσταση της ασθενούς.

Το αν και πότε θα γίνει ανάπλαση του μαστού εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες, οι βασικότεροι των οποίων είναι το στάδιο και η έκταση της νόσου και η πιθανόν απαιτουμένη συμπληρωματική θεραπεία. Έτσι, η ανάπλαση του μαστού είναι δυνατόν να αρχίσει να πραγματοποιείται είτε αμέσως, κατά τον ίδιο χειρουργικό χρόνο με την μαστεκτομή, είτε αργότερα, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η θεραπεία του καρκίνου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης