Υπουργείο Υγείας: Η ηγεσία και οι αρμοδιότητες – Οι νέοι τομείς και ποιοι τους αναλαμβάνουν

Υπουργείο Υγείας: Η ηγεσία και οι αρμοδιότητες – Οι νέοι τομείς και ποιοι τους αναλαμβάνουν

Στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών εστιάζει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Έτσι, η μείωση των αναμονών στα νοσοκομεία και η αναβάθμιση του ΕΚΑΒ μπαίνουν ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων

Ypourgeio-Ygeias
Σκληρή δουλειά περιμένει τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ήδη πριν την τελετή παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, χωρίστηκαν οι αρμοδιότητες και η τετράδα της Αριστοτέλους ξεκίνησε άμεσα ενημέρωση και επαφές. Μετά την τελετή παραλαβής ο νέος Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, τους διοικητές των νοσοκομείων και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ. Σκοπός ήταν η γνωριμία με όλους τους εμπλεκόμενους στη νοσοκομειακή και προνοσοκομειακή φροντίδα και η ενημέρωση για ζητήματα που εκκρεμούν και χρειάζονται επίλυση.

Ο Υπουργός Υγείας εστιάζει ιδιαίτερα σε ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, όπως η πρόσβαση στα νοσοκομεία και η ταχύτητα των διακομιδών του ΕΚΑΒ, προκειμένου να μην καταγράφονται καθυστερήσεις που μπορεί να αποβούν μοιραίες για τη ζωή ασθενών. Υπενθυμίζεται ότι πριν εβδομάδες το φως της δημοσιότητας είδαν τραγικά περιστατικά ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, με τους οικείους τους να καταγγέλλουν καθυστερημένη άφιξη ασθενοφόρου. Πρόσφατο περιστατικό μια τουρίστρια στη Θάσο που κατέληξε σε παραλία, ενώ περίμενε ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε κοντά της σε περίπου 30 λεπτά από την κλήση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης