Συγγενείς και γενετικές παθήσεις: Ποιες (δεν) θα καλύψει το ασφαλιστήριο του παιδιού

Συγγενείς και γενετικές παθήσεις: Ποιες (δεν) θα καλύψει το ασφαλιστήριο του παιδιού

Κληρονομικές, γενετικές ή συγγενείς διαταραχές; Ποια η διαφορά και πώς καλύπτονται (ή εξαιρούνται) από τα συμβόλαια υγείας; Ενημερωθείτε σχετικά

woman_insurance_office_1410209816
Κληρονομικές, γενετικές και συγγενείς διαταραχές και παθήσεις είναι όροι που συχνά συγχέονται και χρησιμοποιούνται λανθασμένα ως εναλλακτικές για να περιγράψουν την ίδια περίπτωση.

Μια κληρονομική διαταραχή είναι πάντα γενετική, δεδομένου ότι τα γονίδια μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά. Αντιθέτως, μια γενετική διαταραχή δεν είναι πάντα κληρονομική αλλά μπορεί να οφείλεται σε de novo (αυθόρμητες) χρωμοσωμικές όσο και γονιδιακές μεταλλάξεις, οι οποίες απουσιάζουν από τον γονέα και προκύπτουν μετά την γονιμοποίηση (μεταζυγωτικές διεργασίες). Μια συγγενής (ή εκ γενετής) διαταραχή είναι μια κατάσταση που υπάρχει από τη γέννηση και μπορεί να είναι κληρονομική (π.χ. λυσοσωμιακές διαταραχές που οφείλονται σε έλλειψη ενζύμων από τα κύτταρα) ή μη κληρονομική, όπως εμβρυϊκές δυσπλασίες που οφείλονται στην έκθεση της εγκύου σε ρύπους, παθογόνα ή φάρμακα κ.α..

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης