Self test: Δεν είναι μόνο για τον κορωνοϊό – Πόσα ακόμη μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι

Self test: Δεν είναι μόνο για τον κορωνοϊό – Πόσα ακόμη μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι

Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ ταυτίστηκαν με την καθημερινότητά μας στη διάρκεια της πανδημίας. Σήμερα, ωστόσο, υπάρχουν πολλά ακόμη self test που μπορούμε να κάνουμε μόνοι στο σπίτι και αφορούν πλήθος ασθενειών ή καταστάσεων εκτός της COVID-19

selftest
*Για το θέμα μιλούν:

Ο κύριος Ευάγγελος Φραγκούλης, MD, MSc, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός. Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)

*Ο κύριος Παναγιώτης Φράγκος, φαρμακοποιός, Ταμίας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Τα γνωρίσαμε ευρέως λόγω της πανδημίας COVID-19, η οποία είχε τεράστιο αντίκτυπο στην ανάπτυξη της αγοράς των rapid test – των ταχέων διαγνωστικών δοκιμασιών «παρά την κλίνη» του ασθενούς. Κι όμως τα self test που όλοι μας χρησιμοποιήσαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια δεν συνιστούν πρωτοτυπία. Τα τελευταία χρόνια κάποιες μορφές αυτών κυκλοφορούν ευρέως και χαίρουν μεγάλης αποδοχής, όπως τα τεστ ωορρηξίας ή εγκυμοσύνης.

«Η επείγουσα ανάγκη για γρήγορα αποτελέσματα, διαγνώσεις και θεραπευτικές αποφάσεις, αλλά και μαζικών ελέγχων σε επίπεδο πληθυσμού μεταμόρφωσε την αγορά. Παράλληλα αυξήθηκε η ευαισθητοποίηση των ασθενών σχετικά με τον αυτοέλεγχό τους με rapid test στο σπίτι», αναφέρει στο ygeiamou ο κ. Ευάγγελος Φραγκούλης, MD, MSc, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής και ΠΦΥ, και συνεχίζει: «Ο κατ’ οίκον αυτοέλεγχος υπήρχε και στο παρελθόν, όπως για τον διαβήτη και την εγκυμοσύνη, αλλά αυτά χρησιμοποιούνταν από συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, ενώ η χρήση των rapid test για την COVID-19 εξοικείωσε τον γενικό πληθυσμό με αυτά. Οι ασθενείς αναζήτησαν αντίστοιχα rapid test για τη γρίπη, τον στρεπτόκοκκο, τον ιό RSV και τις ουρολοιμώξεις».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης