Ξεκινούν οι μετακινήσεις υγειονομικών – Πώς ενισχύονται τα νησιά

Ξεκινούν οι μετακινήσεις υγειονομικών – Πώς ενισχύονται τα νησιά

Το ΣτΕ έδωσε το «πράσινο φως» για τις μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών με σκοπό την υγειονομική θωράκιση των νησιών τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός τους αυξάνεται κατακόρυφα

doctor_patient
Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη στελέχωση των νησιών τους καλοκαιρινούς μήνες με γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Οι ανάγκες καλύπτονται με μετακινήσεις προσωπικού και οικονομικά κίνητρα ύψους 1800 ευρώ το μήνα, πλέον των αποδοχών τους, για τους γιατρούς και 1200 ευρώ για τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό. Το Υπουργείο Υγείας ανήρτησε τους πίνακες με τις ανάγκες ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και μετά το «πράσινο φως» του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) όλα είναι έτοιμα για τις αιτήσεις και κατά συνέπεια τις τοποθετήσεις του υγειονομικού προσωπικού σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία.

Το ΣτΕ κλήθηκε να αποφασίσει για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση του προσωπικού, καθώς εν μέσω προεκλογικής περιόδου και βάσει νομοθεσίας απαγορεύονται οι μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων. Μάλιστα, όπως προκύπτει από πληροφορίες, το πρώτο αίτημα στο ΣτΕ που είχε πραγματοποιηθεί από την πρώην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απορρίφθηκε. Έγινε ακόμη ένα αίτημα από την Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, μέσω της Υπουργού Υγείας, Αναστασίας Κοτανίδου, το οποίο ικανοποιήθηκε πριν λίγα 24ωρα με σκοπό να προχωρήσει άμεσα η υγειονομική θωράκιση των νησιών και άλλων περιοχών της χώρας όπου παρατηρούνται σημαντικά «κενά».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης