Μυοσκελετικές παθήσεις: Και όμως, μπορεί να ευθύνεται η καρδιά

Μυοσκελετικές παθήσεις: Και όμως, μπορεί να ευθύνεται η καρδιά

Έως και 17 φορές περισσότερες πιθανότητες για κάποια μυοσκελετική πάθηση διατρέχουν τα άτομα με κακή καρδιαγγειακή υγεία

man_elbow_agkonas
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες για τέσσερις κοινές μυοσκελετικές παθήσεις, σύμφωνα με μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα και το Κέντρο Επαγγελματικής και Περιβαλλοντικής Υγείας Rocky Mountain, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Occupational and Environmental Medicine. Πρόκειται για το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, την επικονδυλίτιδα αγκώνα (αγκώνας του τενίστα), την έσω επικονδυλίτιδα αγκώνα (αγκώνας του γκολφέρ) και την τενοντίτιδα του στροφικού πετάλου (ώμου).

Η έρευνα στηρίχθηκε σε στοιχεία μιας προοπτικής μελέτης εννέα ετών για την υγεία και περίθαλψη 1.224 εργαζομένων σε διάφορους τομείς απασχόλησης. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονταν δεδομένα από την έναρξη της μελέτης, συνεντεύξεις, σωματικές εξετάσεις, ανθρωπομετρικές μετρήσεις και μελέτες νευρικής αγωγιμότητας, ενώ κάθε μήνα υποβάλλονταν σε ελέγχους για την παρακολούθηση της εξέλιξης των μυοσκελετικών προβλημάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης