Τριχόπτωση: Οι θεραπείες που προσφέρουν οριστική λύση στο συχνό πρόβλημα των ανδρών

Τριχόπτωση: Οι θεραπείες που προσφέρουν οριστική λύση στο συχνό πρόβλημα των ανδρών

O δρ. Ιωάννης Παπαγγελόπουλος, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος και Υπεύθυνος του Τμήματος Μεταμόσχευσης Μαλλιών του ΥΓΕΙΑ μιλά στο ygeiamou.gr για την τριχόπτωση, ένα ζήτημα που πλήττει σοβαρά την ψυχολογία των ανδρών και δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος

trixoptosi
Η τριχόπτωση σε έναν άνδρα επηρεάζει την εξωτερική του εμφάνιση, ενώ έχει επίδραση και στην ψυχική του υγεία. Η εικόνα παίζει σημαντικό ρόλο στην πρώτη εντύπωση που σχηματίζει κάποιος και «ισχυροποιείται» ή «αποδυναμώνεται» σε μία εποχή που οι «selfies» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυριαρχούν. Ένα post με μία φωτογραφία ενός άνδρα με λίγα μαλλιά είναι πιθανό να αποτελέσει αντικείμενο σχολιασμού, όχι θετικού (η φαλάκρα, για παράδειγμα, προσδίδει χρόνια). Το sex appeal του ατόμου που δεν έχει πυκνά μαλλιά μπορεί να πληγεί και το άτομο αυτό αναζητά λύσεις αντιμετώπισης και βελτίωσης της εικόνας του, που θα του προσφέρουν αυτοπεποίθηση.

Η τριχόπτωση μπορεί να ξεκινήσει νωρίς, από τα εφηβικά χρόνια, ή να παρουσιαστεί σε μεγαλύτερη ηλικία και να εξελιχθεί γρήγορα, αφού ο ρυθμός της διαφέρει από άνδρα σε άνδρα. Υπάρχουν κατηγορίες αλωπεκιών, όπως η φυσιολογική (απώλεια 100 περίπου τριχών την ημέρα), η γυροειδής (αυτοάνοση ασθένεια), η διάχυτη, η Anagen Effluvium, αλωπεκίες από επίδραση βλαπτικών παραγόντων, ουλωτικές αλωπεκίες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης