Γιατροί – Νησιά: Επί ποδός για τις καλοκαιρινές μετακινήσεις – Αναμένεται το πράσινο φως από το ΣτΕ

Γιατροί – Νησιά: Επί ποδός για τις καλοκαιρινές μετακινήσεις – Αναμένεται το πράσινο φως από το ΣτΕ

Ενδιαφέρονται γιατροί να μετακινηθούν σε νησιά με το «μπόνους» των 1800 ευρώ. Περιμένουν, ωστόσο, μια απόφαση από το ΣτΕ που θα ξεπερνά τα κωλύματα και θα επιτρέψει τις μετακινήσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου

doctor_patient
Σε…αγώνα δρόμου για να καλυφθούν κενά στις δομές Υγείας των νησιών ενόψει της μεγάλης επισκεψιμότητας του καλοκαιριού είναι το υπουργείο Υγείας και οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ). Τα κίνητρα που έχουν δοθεί για μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού σε νησιά και άλλες τουριστικές περιοχές – 1800 ευρώ το μήνα για γιατρούς επιπλέον των αποδοχών τους και 1200 ευρώ για νοσηλευτές – έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των επαγγελματιών υγείας, όπως αποτυπώνεται από τα τηλεφωνήματά τους. Ωστόσο, οι αιτήσεις και, συνεπώς, οι μετακινήσεις δεν μπορούν να υλοποιηθούν εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ygeiamou.gr, η νομοθεσία απαγορεύει τις μετακινήσεις τη συγκεκριμένη, προεκλογική περίοδο, που βρίσκεται η χώρα μας. Η έναρξη των αιτήσεων και η διαδικασία των μετακινήσεων μπορεί να ξεκινήσει μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Ωστόσο, με σκοπό να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος και τα νησιά να στελεχωθούν ικανοποιητικά, το υπουργείο Υγείας μέσω της πρώην αναπληρώτριας υπουργού, Μίνας Γκάγκα, ζήτησε από πολύ νωρίς εξαίρεση από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Μέχρι στιγμής η εξαίρεση δεν έχει έρθει. Όπως πληροφορείται το ygeiamou.gr, η υπηρεσιακή Υπουργός Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, ανακίνησε το θέμα ώστε να μπορέσουν γιατροί και νοσηλευτές να μετακινηθούν άμεσα. Μάλιστα, το ενδιαφέρον εφέτος είναι περισσότερο «ζωηρό» σε σχέση με πέρυσι. Προς το παρόν και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν αιτήσεις δεν μπορεί να προσδιοριστεί ένας αριθμός. Εμπειρικά, όμως, με βάση τα τηλεφωνήματα που δέχονται οι ΥΠΕ φαίνεται πως το εφετινό καλοκαίρι τα νησιά θα έχουν περισσότερους γιατρούς.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης