Λοίμωξη HIV – Εθνικό Μητρώο: Βελτιώνεται η πρόσβαση στη θεραπεία για χιλιάδες ασθενείς

Λοίμωξη HIV – Εθνικό Μητρώο: Βελτιώνεται η πρόσβαση στη θεραπεία για χιλιάδες ασθενείς

Η ενσωμάτωση ασθενών και αντιρετροϊκών συνταγών στο Εθνικό Μητρώο για τον HIV συνεχίζεται. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ygeiamou.gr, από την έναρξη λειτουργίας του Μητρώου έως τις 8 Μαΐου εκδόθηκαν 3055 αντιρετροϊκές συνταγές και εκτελέστηκαν 2711

hiv
Το «τοπίο» του αριθμού των αντιρετροϊκών θεραπειών που χορηγούνται και των προφυλακτικών αγωγών μετά από πιθανή έκθεση στον ιό HIV ξεκαθαρίζει, μεταξύ άλλων, το Εθνικό Μητρώο Ασθενών με HIV λοίμωξη που λειτουργεί από τις αρχές Απριλίου για πρώτη φορά στη χώρα μας. Η καταγραφή του συνόλου των ασθενών, των συνταγών και των θεραπειών προσφέρει στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ μια πολύ καλή εικόνα για τα ακριβή στοιχεία του HIV/AIDS και διευκολύνει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία.

Το Εθνικό Μητρώο είναι σε λειτουργία εδώ και ενάμιση μήνα και εισάγονται σε αυτό όλοι οι ασθενείς που παρακολουθούνται σε Μονάδες. Η στιγμή ένταξής τους είναι η παραλαβή των φαρμάκων που γίνεται ανά δύο μήνες. Για αυτό και η ενσωμάτωση των ενεργών θεραπειών των ασθενών πραγματοποιείται σταδιακά. Υπενθυμίζεται ότι με τις πρωτοβουλίες που έχει υπογράψει ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για την ποιοτικότερη περίθαλψη των ασθενών με HIV λοίμωξη, τα αντιρετροϊκά φάρμακα και τα παραπεμπτικά των εργαστηριακών εξετάσεων είναι στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης