Έχετε ΙΦΝΕ; Δείτε πώς σας καλύπτει το ασφαλιστήριο υγείας

Η παρακολούθηση και αντιμετώπιση των φλεγμονωδών νόσων του εντέρου είναι συστηματική και απαιτητική. Ενημερωθείτε για το πότε και πώς καλύπτονται από τα νοσοκομειακά προγράμματα υγείας

crohn_bowel
Στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα αφιερώνεται κάθε χρόνο η 19η Μαΐου. Τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ), όπως αποκαλούνται οι παραπάνω αυτοάνοσες παθήσεις, εκτιμώνται σήμερα σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια περιστατικά στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Μελέτης των Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου (ΕΟΜΙΦΝΕ), τα επόμενα χρόνια αναμένεται να αυξηθούν και στη χώρα μας λόγω της επίδρασης περιβαλλοντικών παραγόντων και της γήρανσης του πληθυσμού των ασθενών.

Τα ΙΦΝΕ προσβάλλουν κυρίως το παχύ και το λεπτό έντερο ενώ συνδυάζονται συχνά με άλλες αυτοάνοσες παθήσεις και εξωεντερικές εκδηλώσεις, όπως από τις αρθρώσεις, τα μάτια ή το δέρμα, που μπορεί να προηγούνται των εκδηλώσεων του εντέρου. Εκδηλώνονται με φλεγμονή, πόνο, αιμορραγία και υποθρεψία και, σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες καρκίνου στα όργανα που προσβάλλουν.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης