Υπουργείο Υγείας: Ξεκινούν άμεσα δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο και τα καρδιαγγειακά

Υπουργείο Υγείας: Ξεκινούν άμεσα δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο και τα καρδιαγγειακά

Μετά τις δωρεάν μαστογραφίες για πρόληψη του καρκίνου του μαστού που είναι ήδη σε εξέλιξη, επιπλέον 11 προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης»

patient
Με τέσσερα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο και ακόμη επτά δράσεις, συνεχίζονται οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για ενήλικες στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης». Μετά τις μαστογραφίες, με τις οποίες έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 7000 Ελληνίδες με πρώιμα ευρήματα καρκίνου του μαστού, ακολουθεί προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου, του πνεύμονα, του δέρματος.

Παράλληλα, δωρεάν εξετάσεις για καρδιαγγειακά νοσήματα, δράσεις για την παχυσαρκία, την ψυχική υγεία των νέων, την καταπολέμηση της κατάχρησης του αλκοόλ, αποσκοπούν στη βελτίωση των δεικτών υγείας των πολιτών. Το Πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης» που έχει προϋπολογισμό πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης ξεδιπλώνεται με ταχύ ρυθμό. Τα έντεκα προγράμματα προληπτικών εξετάσεων που έχει υπογράψει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ξεκινούν σταδιακά από τον Ιούνιο έως και το τέλος του 2023.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης