Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Οι νοσηλευτές είναι το μέλλον μας

Για τη φετινή παγκόσμια ημέρα, το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών προτάσσει το μήνυμα «Οι Νοσηλευτές μας. Το μέλλον μας», για να τονίσει τις μελλοντικές προσδοκίες του για τη Νοσηλευτική, σε σχέση με τις παγκόσμιες υγειονομικές προκλήσεις και την ανάγκη βελτίωσης της παγκόσμιας υγείας για όλους

ezgif_com-webp-to-jpg__14_
*Γράφει ο κ. Δημήτρης Σκουτέλης, Πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ)

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται από το 1965 σε όλο τον κόσμο κάθε 12η Μαΐου, την επέτειο της γέννησης της Florence Nightingale, της Αγγλοϊταλίδας φιλανθρώπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής, καθώς επηρέασε και σημάδεψε το σύγχρονο υγειονομικό σύστημα, ενώ το έργο της θεωρείται η αρχή της θεμελίωσης της Νοσηλευτικής Επιστήμης.

Το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (International Council of Nurses-ICN) προσέδωσε στη μέρα για τη φετινή χρονιά το θέμα «Οι Νοσηλευτές μας. Το μέλλον μας», ακριβώς για να τονίσει τις μελλοντικές προσδοκίες του για τη Νοσηλευτική, σε σχέση με τις παγκόσμιες υγειονομικές προκλήσεις και την ανάγκη βελτίωσης της παγκόσμιας υγείας για όλους. Χρειάζεται να μάθουμε από τα μαθήματα της πανδημίας και να τα μετατρέψουμε σε πράξεις στο μέλλον, διασφαλίζοντας ότι οι Νοσηλευτές χαίρουν προστασίας, σεβασμού και εκτίμησης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης