Χρόνια Νεφρική Νόσος: Βαρύ φορτίο για 1 εκατ. ασθενείς – Επιτακτική η ανάγκη για νέα πολιτική υγείας

Χρόνια Νεφρική Νόσος: Βαρύ φορτίο για 1 εκατ. ασθενείς – Επιτακτική η ανάγκη για νέα πολιτική υγείας

Ο πληθυσμός των νεφροπαθών, όλων των σταδίων, δίνει στη Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια διαστάσεις σύγχρονης επιδημίας και καθιστά επιτακτική την ανάγκη παρέμβασης μέσα από την υιοθέτηση στοχευμένων πολιτικών υγείας

nefroi
Ένα βαρύ, πλην μη ορατό κοινωνικοοικονομικό και ανθρωπιστικό φορτίο συνιστά η χρόνια νεφρική νόσος για την Ελλάδα, όπως και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο πληθυσμός των νεφροπαθών, όλων των σταδίων, δίνει στη νόσο διαστάσεις σύγχρονης επιδημίας και καθιστά επιτακτική την ανάγκη παρέμβασης μέσα από την υιοθέτηση στοχευμένων πολιτικών υγείας.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα νέας έκθεσης του Economist Impact που εστιάζει σε αυτή τη σοβαρή, εξελικτική ασθένεια, που επηρεάζει σχεδόν 850 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Στη χώρα μας εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεφροπαθών κάθε σταδίου ξεπερνά το 1 εκατομμύριο. Αυτό σημαίνει ότι επηρεάζει περίπου το 10% του ενήλικου πληθυσμού ενώ παράλληλα, στην Ελλάδα καταγράφεται ένας από τους μεγαλύτερους ρυθμούς εισαγωγής νέων ασθενών σε θεραπείες νεφρικής υποκατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης