Και όμως υπάρχει καλοσύνη γύρω μας: Κάθε 2′ ένας άνθρωπος βοηθά τον συνάνθρωπό του

Και όμως υπάρχει καλοσύνη γύρω μας: Κάθε 2′ ένας άνθρωπος βοηθά τον συνάνθρωπό του

Περίπου κάθε 2 λεπτά, ένας άνθρωπος ζητά τη βοήθεια κάποιου άλλου. Πόσο συχνά ανταποκρινόμαστε θετικά σε αυτές τις εκκλήσεις και τι μας κινητοποιεί να προσφέρουμε τη βοήθειά μας;

help
Καμιά φορά, ο κόσμος μοιάζει με ένα αφιλόξενο μέρος. Πολλοί είναι εκείνοι που θα ισχυρίζονταν ότι οι άνθρωποι του σήμερα είναι ψυχροί και εγωιστές. Κι όμως, αυτή η εντύπωση είναι λανθασμένη, επισημαίνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο UCLA. Σύμφωνα με τη μελέτη τους, που δημοσιεύεται στο Scientific Reports, μια μικρή πράξη καλοσύνης λαμβάνει χώρα περίπου κάθε 2 λεπτά. Έτσι, η αλληλεγγύη φαίνεται να είναι τελικά πολύ πιο παρούσα απ’ όσο ίσως πιστεύαμε.

Ο κοινωνιολόγος Giovanni Rossi από το UCLA και συνεργάτες ερευνητές από διάφορες χώρες του κόσμου θέλησαν να διαπιστώσουν πόσο πρόθυμοι είναι οι άνθρωποι να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε άλλους. Θέλοντας να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό, ανέλυσαν πάνω από 40 ώρες βιντεοσκοπήσεων της καθημερινότητας περισσότερων από 350 συμμετεχόντων από διαφορετικά γεωγραφικά, γλωσσικά και πολιτισμικά μέρη.

Διαβάστε περισσότερα στο  ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης