Ολική αρθροπλαστική ισχίου – γόνατος: Δύο επεμβάσεις μέγιστης ακρίβειας και αποτελεσματικότητας

Ολική αρθροπλαστική ισχίου – γόνατος: Δύο επεμβάσεις μέγιστης ακρίβειας και αποτελεσματικότητας

Με την αρθροπλαστική ισχίου ή γόνατος ο ασθενής ανακτά αποτελεσματικά τη χαμένη του κινητικότητα. Ο κ. Παναγιώτης Ι. Κοντοβαζαινίτης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διευθυντής Δ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής Αθλητικών κακώσεων και Αρθροπλαστικών Γόνατος και Ισχίου (MIS) ΜΗΤΕΡΑ παρουσιάζει όλες τις προηγμένες τεχνικές

arthroplastu
Οι ολικές αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος αποτελούν δύο από τις πιο επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτό οφείλεται σε τρεις παράγοντες: στη φύση της επέμβασης (τεχνητές αρθρώσεις από μέταλλα: τιτάνιο, κεραμικό και πλαστικό), στη συνεχή εξέλιξη των τεχνικών και των υλικών εμφυτεύσεως και στην προηγμένη διαχείριση του μετεγχειρητικού πόνου με τη χρήση συγκεκριμένων φαρμακευτικών ουσιών και την εφαρμογή αναισθησιολογικών τεχνικών με περιφερικούς αποκλεισμούς νεύρων (block).

Η προοδευτική φθορά του χόνδρου οδηγεί στην καταστροφή της άρθρωσης με αποτέλεσμα ο ασθενής να έχει πόνο, δυσκαμψία και προοδευτικά επιδεινούμενη ποιότητα ζωής. Με την αρθροπλαστική ισχίου ή – γόνατος ο ασθενής ανακτά τη χαμένη του δραστηριότητα και καθημερινότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης