Κάπνισμα: Ο παράγοντας που θα σας πείσει να το κόψετε – Δεν φαντάζεστε ποιος είναι

Κάπνισμα: Ο παράγοντας που θα σας πείσει να το κόψετε – Δεν φαντάζεστε ποιος είναι

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ποιος μπορεί να είναι ο πιο αποτελεσματικός παράγοντας που πείθει τον καπνιστή να απαλλαγεί από τη βλαβερή του συνήθεια - Θα εκπλαγείτε

smoker_pet
Το ότι το κάπνισμα αποτελεί μια βλαβερή συνήθεια είναι αδιαμφισβήτητο. Κι ενώ οι προσπάθειες μετάδοσης αυτού του σημαντικού μηνύματος είναι αναρίθμητες και οι σχετικές καμπάνιες διαρκείς, μπορούν να θεωρηθούν επιτυχημένες μόνο ως έναν, αρκετά περιορισμένο βαθμό, μιας και το ποσοστό των ανθρώπων που εξακολουθεί να καπνίζει είναι ιδιαίτερα υψηλό. Αναζητώντας τρόπους ώστε τα αντικαπνιστικά μηνύματα να γίνουν πιο αποτελεσματικά, μια ομάδα ερευνητών κατέληξε σε ένα σημαντικό συμπέρασμα: Όσο περισσότερο το μήνυμα μιας αντικαπνιστικής καμπάνιας κεντρίζει το προσωπικό ενδιαφέρον των καπνιστών, τόσο πιο πιθανό είναι να στεφθεί από επιτυχία, ενθαρρύνοντας τους καπνιστές να αλλάξουν συνήθειες. Τα νέα ερευνητικά συμπεράσματα δημοσιεύονται στο Journal of Medical Internet Research.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές αξιοποίησαν αυτοματοποιημένα μηνύματα και πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο να αναλύσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των αντικαπνιστικών μηνυμάτων και το κατά πόσο οι αναγνώστες έδειχναν να ανταποκρίνονται σε αυτές τις δημοσιεύσεις. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι όταν οι καπνιστές αναζητούν στο διαδίκτυο πληροφορίες αναφορικά με το πώς να κόψουν το κάπνισμα, τείνουν να επικεντρώνονται περισσότερο σε δημοσιεύσεις που σχετίζονται με τις επιπτώσεις του καπνίσματος στα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και τα κατοικίδιά τους, που αποτελούν τους παθητικούς δέκτες αυτής της βλαβερής συνήθειας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης