Πόσο στοιχίζουν γυαλιά και ακουστικά: Χαμηλή η συμμετοχή των ασθενών

Πόσο στοιχίζουν γυαλιά και ακουστικά: Χαμηλή η συμμετοχή των ασθενών

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, τα οποία βασίζονται σε ελληνικές πηγές δεδομένων, το 2021 δαπανήσαμε ως χώρα για «Θεραπευτικές συσκευές και άλλα ιατρικά είδη» συνολικά 425 εκατομμύρια ευρώ

glasses
Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στο σπίτι μας μια ιατρική μικροσυσκευή μέτρησης, όπως θερμόμετρα, πιεσόμετρα κλπ, μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού χρησιμοποιεί γυαλιά οράσεως, ενώ υπάρχουν και αρκετοί συνάνθρωποί μας που χρειάζονται ένα ορθοπεδικό υλικό ή ακουστικά βαρηκοΐας. Πολλά από αυτά τα ιατρικά είδη, τα αποζημιώνει το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ δεν θεωρείται καθόλου ευκαταφρόνητο το κόστος και για την τσέπη μας.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, τα οποία βασίζονται σε ελληνικές πηγές δεδομένων, το 2021 δαπανήσαμε ως χώρα για «Θεραπευτικές συσκευές και άλλα ιατρικά είδη» συνολικά 425 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα σχεδόν 50 εκατ. ευρώ επιβάρυναν την τσέπη μας, ήτοι το 11,5%. Η συγκεκριμένη συμμετοχή είναι ιδιαίτερα χαμηλή θα έλεγε κανείς και αφορά στο μέσο όρο, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τα είδη αυτά αφορούν χρόνια πάσχοντες και ηλικιωμένους που δεν πληρώνουν κάποια συμμετοχή ή πληρώνουν χαμηλή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης