Θέλετε να κάνετε βελονισμό; Γιατί συμφέρει να ενημερώσετε τον ασφαλιστή σας

Η ζήτηση της ομοιοπαθητικής και άλλων μεθόδων της εναλλακτικής ιατρικής όπως ο βελονισμός κινείται με αυξανόμενο ρυθμό. Πώς ανταποκρίνεται σε αυτήν ο ασφαλιστικός κλάδος υγείας;

man_acupuncture
Σαν σήμερα 10 Απριλίου, δυόμισι αιώνες περίπου πίσω ή, ακριβέστερα, 268 χρόνια, γεννήθηκε ο Γερμανός γιατρός Christian Friedrich Samuel Hahnemann, πατέρας της πασίγνωστης ομοιοπαθητικής.

Παρά τις αντιρρήσεις και ενστάσεις που έχουν κατά καιρούς εκφραστεί συνοδεία επιστημονικής τεκμηρίωσης, η ομοιοπαθητική παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής από τις απαρχές της μέχρι σήμερα, κάτι που πιθανότατα εξηγείται από το ότι «ήταν πολύ λιγότερο παρεμβατική και “σκληρή” και δεν έβλαψε τους ασθενείς όπως συνέβη με άλλες δραστικές θεραπείες εκείνης της εποχής» σύμφωνα με δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό EMBO Reports (2019). Μαζί με τον βελονισμό, αποτελούν τις δημοφιλέστερες μεθόδους από το ευρύ φάσμα εναλλακτικών -ή συμπληρωματικών– θεραπειών που περιλαμβάνει επίσης τη χειροπρακτική, την οστεοπρακτική, το ρέικι και το σιάτσου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης