Συνήγορος του Πολίτη – Κορωνοϊός: Αποδέκτης πληθώρας καταγγελιών για πρόστιμα που αφορούν τον εμβολιασμό

Συνήγορος του Πολίτη – Κορωνοϊός: Αποδέκτης πληθώρας καταγγελιών για πρόστιμα που αφορούν τον εμβολιασμό

Ο Συνήγορος έγινε αποδέκτης μεγάλου αριθμού αναφορών πολιτών, στους οποίος επιβλήθηκαν πρόστιμα και οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν επειδή αφενός αυτά τους επιβλήθηκαν αδικαιολόγητα, αφετέρου γιατί δεν υπήρχε πρόβλεψη δικαιώματος υποβολής ένστασης

220524132722_emvolio_arnisi
Στο πλαίσιο της διαχείρισης της πανδημίας, η Πολιτεία, μεριμνώντας για την υγεία των πολιτών, προέβη σε λήψη κατασταλτικών μέτρων ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου και σε άλλες ομάδες πολιτών. Κατά την εφαρμογή των εν λόγω περιορισμών, όπως επισημαίνεται στην Ετήσια Έκθεση 2022 του Συνήγορου του Πολίτη, εντοπίστηκαν και αναδείχτηκαν περιπτώσεις που χρήζουν περαιτέρω μελέτης και διόρθωσης των σχετικών αποκλίσεων.

Ειδικότερα με νόμο του 2021 προβλέφθηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά της COVID – 19 όλων των φυσικών προσώπων, με κατοικία ή συνήθη διαμονή εντός της ελληνικής επικράτειας και ημερομηνία γέννησης έως και την 31.12.1961. Η προθεσμία για τη λήψη της πρώτης ή της μοναδικής δόσης ήταν η 16η Ιανουαρίου 2022, ενώ σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης αυτής, προβλέφθηκε η επιβολή διοικητικού προστίμου 100 ευρώ μηνιαίως, ενώ ειδικά για την εφαρμογή κατά τον πρώτο μήνα (Ιανουάριο 2022), το ποσό περιορίστηκε στα πενήντα 50 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης