Υγεία: Πόσα πληρώσαμε από την τσέπη μας το 2021 για φάρμακα και γιατρούς

Υγεία: Πόσα πληρώσαμε από την τσέπη μας το 2021 για φάρμακα και γιατρούς

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το 2021 οι συνολικές δαπάνες για την υγεία αυξήθηκαν κατά 6% και διαμορφώθηκαν στα 16,67 δισ. ευρώ έναντι 15,72 δισ. ευρώ το 2020, ήτοι μία διαφορά 950 εκατομμυρίων ευρώ η οποία λογικά αποδίδεται στα επιπλέον κόστη που προκάλεσε η διαχείριση του κορωνοϊού

statist
Αποκαλυπτικά είναι στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το κόστος υγείας στη χώρα κατά το κρίσιμο έτος 2021 όταν το κύμα της πανδημίας σάρωνε και τη χώρα μας. Σύμφωνα με χθεσινή έκθεση που αφορά στο Σύστημα Λογαριασμών Υγείας (ΣΛΥ), αν και το μεγάλο βάρος της περίθαλψης των πολιτών το επωμίσθηκε και πάλι το Ελληνικό Δημόσιο, οι πολίτες αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε από την τσέπη μας 5,55 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 33% των συνολικών δαπανών για την υγεία και θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το 2021 οι συνολικές δαπάνες για την υγεία αυξήθηκαν κατά 6% και διαμορφώθηκαν στα 16,67 δισ. ευρώ έναντι 15,72 δισ. ευρώ το 2020. Μιλάμε για μία διαφορά 950 εκατομμυρίων ευρώ η οποία λογικά αποδίδεται στα επιπλέον κόστη που προκάλεσε η διαχείριση του κορωνοϊού.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης