Υπερηχοτομογραφία ABUS: Συμπληρώνει τη μαστογραφία και εντοπίζει «κρυμμένους» όγκους

Υπερηχοτομογραφία ABUS: Συμπληρώνει τη μαστογραφία και εντοπίζει «κρυμμένους» όγκους

Τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης υπερηχοτομογραφίας με το σύστημα ABUS στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού παρουσιάζει ο Γεώργιος Π. Ζαχαρόπουλος, Ακτινολόγος, Διευθυντής του Τμήματος Γενικών Υπερήχων του ΥΓΕΙΑ και του ΜΗΤΕΡΑ και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΓΕΙΑ

yperixos_mastou
Στις κοινωνίες που ακολουθούν τον λεγόμενο «δυτικό τρόπο» ζωής, ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια στις γυναίκες και η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου από νεοπλασίες. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ/WHO), στο σύνολο των νεοεμφανιζόμενων καρκίνων, ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το 11,6% και στο σύνολο των θανάτων από καρκίνο το 6,6%.

Η πιθανότητα για μια γυναίκα να εμφανίσει καρκίνο του μαστού είναι 0,5% σε ηλικία 30 ετών, 1,5% σε ηλικία 40 ετών και 3,4% σε ηλικία 60 ετών. Η συνολική συχνότητα ανεξαρτήτως ηλικίας είναι 1 στις 8 γυναίκες ή 12%. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το ότι η επιβίωση από τον καρκίνο του μαστού, ανεξαρτήτως ηλικίας, σταδίου νόσου και θεραπείας, είναι υψηλή. To 91% στα 5 πρώτα χρόνια από τη διάγνωση, 86% στα 10 χρόνια από τη διάγνωση και 80% στα 15 χρόνια από τη διάγνωση. Σε αυτό συμβάλλουν πρωτίστως οι νεότερες διαγνωστικές και θεραπευτικές μέθοδοι.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης