«Να σας δει και ένας άλλος γιατρός» – Το ασφαλιστικό πακέτο που καλύπτει επισκέψεις και εξετάσεις

«Να σας δει και ένας άλλος γιατρός» – Το ασφαλιστικό πακέτο που καλύπτει επισκέψεις και εξετάσεις

Τις πιθανότητες λανθασμένης ιατρικής διάγνωσης μειώνει μια διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες δαπάνες. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα που θα ανακουφίσει από το κόστος

doctor_patient
Το 1912, ο Δρ Herbert French FRCP, δημοσίευσε ένα ογκώδες και πρωτοποριακό έργο με τίτλο «Ένα ευρετήριο διαφορικής διάγνωσης των κύριων συμπτωμάτων» που παρουσίαζε ένα πρωτόκολλο μιας αλληλουχίας έξι βημάτων για τη διασφάλιση της βέλτιστης πρακτικής της κλινικής ιατρικής σήμερα. Τα βήματα περιλάμβαναν τη λήψη ιστορικού, την εξέταση, τη σύνταξη διαφορικής διάγνωσης, εξετάσεις και έρευνες και τέλος, τη διατύπωση της τελικής διάγνωσης.

Η διαφορική διάγνωση ή διαφοροδιάγνωση είναι η πολύτιμη διαδικασία που θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες ιατρικού λάθους στην εκτίμηση καταστάσεων υγείας με παρόμοια συμπτώματα, επιτρέποντας την επιλογή κατάλληλης θεραπείας για την ανακούφιση του ασθενούς και την αποτροπή πιθανών κινδύνων. Επί παραδείγματι, η διαρκής κόπωση είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να προκληθεί από αναιμία, κατάθλιψη, καρδιοπάθεια, θυρεοειδοπάθεια, διαταραχές ύπνου κ.α.. Το κοιλιακό άλγος μπορεί να σχετίζεται με σκωληκοειδίτιδα, γαστρίτιδα, φλεγμονώδη νόσο του εντέρου ή παγκρεατίτιδα ή για τη διάγνωση της υπέρτασης και συμπτώματα όπως πόνος στο στήθος, κεφαλαλγίες, ζάλη, δύσπνοια και αίσθημα κόπωσης, θα πρέπει να αποκλειστούν η νεφρική νόσος, η υπνική άπνοια και πάθηση του θυρεοειδούς.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης