Ακοή: Όλες οι ασφαλιστικές καλύψεις για την πολυτιμότερη αίσθηση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ακοής ανατρέχουμε στις καλύψεις και εξαιρέσεις των προγραμμάτων ασφάλισης υγείας σχετικά με παθήσεις και ατυχήματα που αφορούν την πολύτιμη αίσθηση της ακοής

akoi
Την 3η Μαρτίου όρισε ως Παγκόσμια Ημέρα Ακοής ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη της κώφωσης και της απώλειας ακοής, καθώς και την προώθηση της φροντίδας της υγείας των αυτιών και της πολύτιμης αίσθησης σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από τεκμηριωμένο υποστηρικτικό υλικό που περιλαμβάνει φυλλάδια, αφίσες, πανό, infographics και παρουσιάσεις κ.α..

Για την επιλογή της ημέρας, ευθύνονται τα δύο αυτάκια που σχηματίζει η αριθμητική μορφή της συγκεκριμένης ημερομηνίας (3.3). Για φέτος που προστίθεται ένα ακόμα (2023), ο ΠΟΥ προτάσσει το μήνυμα «Φροντίδα αυτιών και ακοής για όλους! Ας το κάνουμε πραγματικότητα» και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμβάλουν στην ανάδειξη της σημασίας της ενσωμάτωσης της φροντίδας του αυτιού και της ακοής στην πρωτοβάθμια περίθαλψη ως βασικό στοιχείο της καθολικής υγειονομικής κάλυψης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης