ΕΟΠΥΥ: Έρχονται 5.7 εκατ. sms για δωρεάν καρδιαγγειακές εξετάσεις

Τις επόμενες εβδομάδες το 50% των Ελλήνων, σταδιακά, θα λάβουν sms προκειμένου να προχωρήσουν στην εκτέλεση μιας σειράς προληπτικών εξετάσεων ώστε να διαπιστωθεί αν ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία τους που σχετίζονται με την καρδιά

230124204341_heart_cardiovascular_scientist
Στην τελική φάση βρίσκεται η διαδικασία για την έναρξη του προληπτικού ελέγχου των πολιτών για πιθανό καρδιαγγειακό έλεγχο της υγείας μας, καθώς ο ΕΟΠΥΥ ήδη έλαβε το «πράσινο φως» για την λήψη επιχορήγησης 101,3 εκατομμύρια ευρώ για το σκοπό αυτό. Τις επόμενες εβδομάδες λοιπόν το 50% των Ελλήνων, σταδιακά, θα λάβουν το σχετικό sms προκειμένου να προχωρήσουν στην εκτέλεση μιας σειράς προληπτικών εξετάσεων ώστε να διαπιστωθεί αν ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία τους που σχετίζονται με την καρδιά, το διαβήτη κλπ.

Σύμφωνα με την κυρία Ανθή Παϊπέτη, Προϊσταμένη Τμήματος Διαχείρισης Έργων Πληροφορικής και Υποστήριξης Κοινοτικών Προγραμμάτων στη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, πρόσφατα εγκρίθηκε η σχετική επιχορήγηση του οργανισμού η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα προληπτικών ελέγχων του ελληνικού πληθυσμού «Σπύρος Δοξιάδης». Μέχρι σήμερα ο ΕΟΠΥΥ έχει επιχορηγηθεί λοιπόν με 304,5 εκατ. ευρώ για τα προγράμματα προληπτικών ελέγχων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης