Εγκεφαλικό Επεισόδιο: Επαναστατική θεραπεία αποκαθιστά την παράλυση των άκρων

Εγκεφαλικό Επεισόδιο: Επαναστατική θεραπεία αποκαθιστά την παράλυση των άκρων

Η καινοτόμος τεχνολογία υπόσχεται μακροπρόθεσμα οφέλη, ενώ η μεγαλύτερη πρόκληση για τους ερευνητές είναι η αποκατάσταση της απολεσθείσας κινητικότητας των χεριών

hand_stroke_rehab
Νέες ελπίδες για τους ασθενείς με παράλυση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο γεννά μια ομάδα επιστημόνων από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Pittsburgh, η οποία παρουσίασε μια νέα, επαναστατική θεραπεία, η οποία υπόσχεται να επαναφέρει τις «χαμένες» κινήσεις των άκρων. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο Nature Medicine.

Πρόκειται για μια τεχνολογία διέγερσης του νωτιαίου μυελού, η οποία περιλαμβάνει την εμφύτευση ενός ζεύγους λεπτών μεταλλικών ηλεκτροδίων στην επιφάνεια του νωτιαίου μυελού, παρέχοντας παλμούς ηλεκτρισμού, που ενεργοποιούν τα νευρικά κύτταρα της περιοχής. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η διέγερση επιτρέπει στους ασθενείς να εκτελούν μια σειρά από περίπλοκες εργασίες, που κυμαίνονται από τη μετακίνηση ενός κουτιού μέχρι το άνοιγμα μιας κλειδαριάς, ενώ μπορούν και πάλι να κάνουν κινήσεις, όπως να ανοιγοκλείνουν πλήρως τη γροθιά τους, να σηκώνουν το χέρι πάνω από το κεφάλι τους και να χρησιμοποιούν τα μαχαιροπίρουνα για να κόβουν το φαγητό τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης