Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Η ανατρεπτική θεωρία που εξηγεί τα συμπτώματα

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Η ανατρεπτική θεωρία που εξηγεί τα συμπτώματα

Η βαρύτητα αναγνωρίζεται σήμερα ως μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις που διέπουν το φυσικό σύμπαν - Και το πεπτικό σύστημα θα προσθέσει ο καθηγητής Brennan Spiegel! Δείτε γιατί

230221153231_pain_koilia
Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι μια νόσος που ταλαιπωρεί πολύ τους πάσχοντες και διαταράσσει σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα της ζωής.

Πρόκειται για μια λειτουργική διαταραχή του εντέρου με χαρακτηριστικά συμπτώματα το κοιλιακό άλγος με υφέσεις και εξάρσεις, του φούσκωμα (μετεωρισμό) και τη δυσφορία καθώς και τις εναλλαγές στις συνήθειες του εντέρου.

Τι φταίει για τα ενοχλητικά αυτά συμπτώματα; Για τον γαστρεντερολόγο Brennan Spiegel καθηγητή ιατρικής και δημόσιας υγείας στο Νοσοκομείο Cedars-Sinai η απάντηση κρύβεται στην αδυναμία του σώματος να διαχειριστεί τη… βαρύτητα. Για τον συγγραφέα σχετικής έρευνας που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Gastroenterology η βαρύτητα ευθύνεται για πολλά από τα συμπτώματα του συνδρόμου όπως ο πόνος στην κοιλιά, η διάρροια, το φούσκωμα, οι εφιδρώσεις και οι ταχυπαλμίες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης