ΕΣΥ: Διαγωνισμοί 390 εκατ. ευρώ για φάρμακα και νοσοκομειακά υλικά

ΕΣΥ: Διαγωνισμοί 390 εκατ. ευρώ για φάρμακα και νοσοκομειακά υλικά

Η Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) προχωρά στην εξασφάλιση φαρμάκων αλλά και άλλων νοσοκομειακών υλικών μέσω της διαδικασίας ολοκλήρωσης διαγωνισμών για προμήθειες της τάξης των 390 εκατ. ευρώ

220312193632_hospital-00
Έναν αφανή για τον πολίτη, αλλά πολύτιμο σύμμαχο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και άρα για τους ασθενείς, αποτελεί η Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) η οποία ήδη βρίσκεται στη διαδικασία εξέλιξής της στον κύριο προμηθευτή των νοσοκομείων και δη για το σύνολο των φαρμακευτικών σκευασμάτων. Η τελευταία αυτή διαδικασία ενεργοποιείται σε πλήρη διάσταση την 1 Απριλίου σύμφωνα με το σχετικό νόμο.

Παράλληλα η ΕΚΑΠΥ για την εξασφάλιση κυρίως φαρμάκων αλλά και άλλων νοσοκομειακών υλικών βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης διαγωνισμών για προμήθειες της τάξης των 390 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Κεντρικών Προμηθειών το οποίο ενέκρινε πρόσφατα η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, από τη Διεύθυνση Προμηθειών της ΕΚΑΠΥ διενεργούνται 7 κεντρικοί διαγωνισμοί για τη σύναψη συμφωνίας – πλαίσιο, για την κάλυψη των αναγκών υγειονομικών φορέων για διάστημα 2 ετών συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης ύψους 389.253.856,71 ευρώ ανά έτος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης