Φάρμακα: Ποια σκευάσματα εγκρίθηκαν αλλά παραμένουν εκτός φαρμακείου

Πριν από μια εβδομάδα έληξε η θητεία της Επιτροπής Αξιολόγησης & Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (ΕΑΑΦΑΧ), με αποτέλεσμα φάρμακα που έχουν λάβει τιμή να μην είναι εφικτό να βγουν στην αγορά δηλαδή στα φαρμακεία

220429201130_farmaka1-thumb-large-4-768x480-1__1_
Στο τέλος του Ιανουαρίου θα εφαρμοστούν οι νέες τιμές φαρμάκων όπως ορίστηκαν στο σχετικό Δελτίο Τιμών που εκδόθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου. Όμως υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο παράλληλα με τις νέες τιμές, να μην βρεθούν στα φαρμακεία νέα σκευάσματα, που αν και έχουν λάβει τιμή δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία για να μπουν στη λίστα της συνταγογράφησης, στο γνωστό Θετικό Κατάλογο Φαρμάκων.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι έληξε πριν μια εβδομάδα (12/1) η θητεία της Επιτροπής Αξιολόγησης & Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (ΕΑΑΦΑΧ), με αποτέλεσμα φάρμακα που έχουν λάβει τιμή να μην είναι εφικτό να βγουν στην αγορά δηλαδή στα φαρμακεία αφού δεν θα είναι δυνατή η αποζημίωσή τους. Κι αυτό επειδή αν δεν ανανεωθεί η θητεία των μελών δεν μπορούν δεν γίνεται να δοθεί η τελική έγκριση από τον Υπουργό Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης