Τελικά υπάρχουν κοριτσίστικα και αγορίστικα παιχνίδια;

Τελικά υπάρχουν κοριτσίστικα και αγορίστικα παιχνίδια;

Υπάρχουν κίνδυνοι που σχετίζονται με το είδος του παιχνιδιού που παίζουν τα αγόρια ή τα κορίτσια; Η Δρ. Λίζα Βάρβογλη, Ph.D., ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια επισημαίνει τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να παίξουν με διαφορετικά είδη παιχνιδιών και να συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες

230112120208_playingchild_shutter
Παρόλο που βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα τα παλαιότερα στερεότυπα σχετικά με τι είδους παιχνίδια «πρέπει» να παίζουν τα αγόρια και τα κορίτσια εξακολουθούν να υπάρχουν. Γονείς, συγγενείς, η κοινωνία και οι κατασκευαστές παιχνιδιών περιμένουν ότι τα αγόρια θα παίζουν με αυτοκινητάκια, τρένα, δεινόσαυρους, μπάλες και ρομπότ, ενώ τα κορίτσια θα παίζουν με κούκλες, κουζινικά, ρούχα/παιδικά καλλυντικά/κοσμήματα και κουκλόσπιτα. Ο φόβος των περισσότερων γονιών είναι ότι αν το μικρό παιδάκι του παίζει με παιχνίδια που παραδοσιακά έχουν σχεδιαστεί για το άλλο φύλο, αυτό σημαίνει ότι κάτι πάει στραβά και ότι ίσως υπάρχουν αρνητικές συνέπειες για το παιδί. Ας δούμε τι λέει η επιστήμη!

Από επιστημονική άποψη είναι σημαντικό για αγόρια και κορίτσια να έχουν την ευκαιρία να παίξουν με διαφορετικά είδη παιχνιδιών και να συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά έχουν υψηλότερες επιδόσεις στην εξελικτική τους πορεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης