Γονιμότητα: Η απολαυστική παράμετρος που αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης

Γονιμότητα: Η απολαυστική παράμετρος που αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης

Ίσως να διαφεύγει μια -σημαντική καθώς φαίνεται- λεπτομέρεια στα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν χωρίς όμως να τα καταφέρνουν. Πού καταλήγουν Βρετανοί επιστήμονες όσον αφορά στην παράμετρο που αυξάνει την γονιμότητα

230103181931_couple_pregnant_baby_happy_test
Μπορεί για κάποια ζευγάρια η απόκτηση ενός παιδιού να μοιάζει άπιαστο όνειρο, παρά τις συνεχείς προσπάθειες. Ενδεχομένως όμως, αυτό που δεν γνώριζαν και αποκαλύπτει πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ είναι ότι για να επιτευχθεί η σύλληψη δεν αρκεί ο τρόπος αλλά απαιτείται και κόπος.

Συγκεκριμένα, τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο Reproductive Biology and Endocrinology έδειξαν η ποσότητα και ποιότητα του σπέρματος βελτιώνεται σημαντικά όταν η ερωτική πράξη συνοδεύεται από απόλαυση και δεν αποτελεί μια γρήγορη συνεύρεση τύπου “fast food” όπως τη χαρακτηρίζει ο Allan Pacey, καθηγητής Ανδρολογίας στο πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. «Η μελέτη ενισχύει την άποψη ότι το καλό σεξ μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια που βρίσκονται στη διαδικασία σύλληψης. Αυξάνονται τα ευρήματα που μαρτυρούν ότι οι άνδρες παράγουν ποιοτικότερο σπέρμα όταν βρίσκονται σε εντονότερη και πραγματική διέγερση» ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης