Φάρμακα: Με το σταγονόμετρο η προμήθεια 777 σκευασμάτων – Ένα κουτί σε κάθε φαρμακείο

Φάρμακα: Με το σταγονόμετρο η προμήθεια 777 σκευασμάτων – Ένα κουτί σε κάθε φαρμακείο

Σκευάσματα, τα οποία έχουν τεθεί σε καθεστώς «ελεγχόμενης διανομής», αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της αγοράς φαρμάκων το οποίο εκτιμάται στο 36% και σε συνδυασμό με τα ελλειπτικά φάρμακα, για τα οποία ήδη έχουν απαγορευτεί οι εξαγωγές, φαίνεται πως υπάρχει δυσκολία για πάνω από 900 σκευάσματα

230103173703_medicin10
Δύσκολη προμηνύεται η κατάσταση στο μέτωπο της επάρκειας φαρμάκων για τους έλληνες πολίτες, κατά τους επόμενους μήνες, καθώς εντείνονται τα προβλήματα σε επίπεδο υλικών συσκευασίας και πρώτων υλών. Η χώρα μας προσπαθεί να διατηρήσει κάποια αποθέματα σε φάρμακα ώστε να μην αυξηθούν οι ελλείψεις και σύμφωνα με πληροφορίες για 777 σκευάσματα οι φαρμακαποθήκες δίνουν μόλις από ένα κουτί σε κάθε φαρμακείο ανά παραγγελία.

Τα σκευάσματα αυτά τα οποία έχουν τεθεί σε καθεστώς «ελεγχόμενης διανομής», αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της αγοράς φαρμάκων το οποίο εκτιμάται στο 36% και σε συνδυασμό με τα ελλειπτικά φάρμακα, για τα οποία ήδη έχουν απαγορευτεί οι εξαγωγές, φαίνεται πως υπάρχει δυσκολία για πάνω από 900 σκευάσματα. Τα σκευάσματα αυτά λοιπόν αποτελούν το 55% της συνολικής αγοράς σκευασμάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης