Διαφραγματοκήλη: Σύγχρονη αντιμετώπιση με ρομποτική χειρουργική

Διαφραγματοκήλη: Σύγχρονη αντιμετώπιση με ρομποτική χειρουργική

Η ρομποτική αντιμετώπιση της διαφραγματοκήλης αποτελεί την πιο σύγχρονη και εξειδικευμένη μέθοδο αποκατάστασης. O Χαράλαμπος Σπυρόπουλος, Ειδικός Χειρουργός και Διευθυντής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Πεπτικού Συστήματος, Παχυσαρκίας και Διαβήτη στο Metropolitan General αναλύει τα πλεονεκτήματά της

221219115804_surgery_shutter
Η εξέλιξη της χειρουργικής σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει οδηγήσει στη δημιουργία νέων τεχνικών για την αντιμετώπιση εσωτερικών και εξωτερικών κηλών του ανθρωπίνου οργανισμού, με στόχο πάντα την καλύτερη αποτελεσματικότητα, συνδυασμένη με την ελάχιστη επεμβατικότητα. Η πλέον σύγχρονη τεχνική αντιμετώπισης των κηλών περιλαμβάνει τη ρομποτική χειρουργική με ιδιαίτερο πεδίο αναφοράς τη χειρουργική αντιμετώπιση της διαφραγματοκήλης.

Τι μορφή κήλης είναι όμως η διαφραγματοκήλη;

Η διαφραγματοκήλη είναι μία μορφή εσωτερικής κήλης του ανθρωπίνου οργανισμού. Ουσιαστικά, δημιουργείται όταν προβάλλει κάποιο ενδοκοιλιακό σπλάγχνο (συνήθως το στομάχι) εντός του θώρακα, μέσω του διαφράγματος. Οι βασικές μορφές είναι η ολισθαίνουσα και η παραοισοφαγική. Η διάκρισή τους αφορά στο τμήμα και στη μορφή της ολίσθησης του στομάχου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης