Επίθεση από σκύλο: Πώς καλύπτεται από το συμβόλαιο υγείας

Σε όλη την Ελλάδα καταγράφονται περιστατικά επιθέσεων από αδέσποτους και δεσποζόμενους σκύλους. Ενημερωθείτε για τις ασφαλιστικές καλύψεις ως προς τις πρώτες βοήθειες και τη νοσηλεία

221225160635_dog_angry
Σαν σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 1822, γεννήθηκε ένας λαμπρός επιστήμονας που το όνομά του έχει συνδεθεί με τη διατήρηση των τροφίμων, η συνεισφορά του ωστόσο στην επιστήμη ήταν πολλαπλή. Ο λόγος για τον Λουί Παστέρ, τον Γάλλο χημικό και μικροβιολόγο που, πέρα από τη φερώνυμη παστερίωση, χάρισε στην ανθρωπότητα και το πρώτο εμβόλιο κατά της λύσσας.

Σύμφωνα με τον νόμο για τα ζώα συντροφιάς, οι σκύλοι και οι γάτες που μετακινούνται στο εσωτερικό της χώρας θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά της λύσσας διαφορετικά προβλέπεται χρηματική ποινή 500€ για τον ιδιοκτήτη. Αν και η τελευταία φορά που καταγράφηκε κρούσμα στην Ελλάδα ήταν το 2014 και η χώρα χαρακτηρίζεται ελεύθερη λύσσας, μια επίθεση από ζώο θα καταστήσει αναγκαία την παροχή πρώτων βοηθειών για πολλούς ακόμα λόγους. Δεδομένου πως περιστατικά επιθέσεων από αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά εμφανίζονται όλο και συχνότερα στην ειδησεογραφία, αρκετοί θα αναρωτηθούν αν το ασφαλιστήριο υγείας θα καλύψει τις δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης