Διαβήτης: Ο τύπος διατροφής για καλύτερη ρύθμιση βάρους και σακχάρου

Διαβήτης: Ο τύπος διατροφής για καλύτερη ρύθμιση βάρους και σακχάρου

Νεότερη μελέτη αναδεικνύει το διατροφικό πλάνο που αποτελεί το «κλειδί» για την καλύτερη διαχείριση του βάρους, καθώς και του σακχάρου των ατόμων με διαβήτη

221214141741_lowcarb
Καλύτερο έλεγχο του βάρους και βελτιωμένη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα αποκομίζουν οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 που ακολούθησαν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής. Ειδικότερα, μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων, υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και χωρίς περιορισμό θερμίδων προσέφερε τα συγκεκριμένα οφέλη, σε σύγκριση με μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Τα ενδιαφέροντα αυτά δεδομένα προέκυψαν από μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή σε περισσότερους από 100 διαβητικούς ασθενείς, που ακολούθησαν αυτές τις διατροφικές οδηγίες για έξι μήνες. Ωστόσο, οι αλλαγές δε διατηρήθηκαν τρεις μήνες μετά την παρέμβαση, γεγονός που υποδηλώνει την ανάγκη για μακροχρόνιες διαιτητικές αλλαγές, προκειμένου να διατηρηθούν τα σημαντικά οφέλη για την υγεία. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο Annals of Internal Medicine.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης