Κορωνοϊός – Μονοκλωνικά αντισώματα: Σε ποιες υπομεταλλάξεις δεν είναι αποτελεσματικά

Κορωνοϊός – Μονοκλωνικά αντισώματα: Σε ποιες υπομεταλλάξεις δεν είναι αποτελεσματικά

Έρευνα σχετικά με την έλλειψη αποτελεσματικότητας των μονοκλωνικών αντισωμάτων έναντι των υπομεταλλάξεων BQ.1 και BQ.1.1. συνοψίζουν οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

221223101612_antibodies_shutter
Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Ροδάνθη Ελένη Συρίγου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης, και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα δεδομένα πρόσφατης δημοσίευσης στο WebMd με θέμα την έλλειψη της αποτελεσματικότητας των μονοκλωνικών αντισωμάτων έναντι των υπομεταλλάξεων BQ.1 και BQ.1.1.

Οι ερευνητές Qian Wang, PhD, και οι συνεργάτες του αναφέρουν ότι οι υπομεταλλάξεις BQ.1, BQ1.1, XBB, και XBB.1 του SARS-CoV-2 είναι οι πιο ανθεκτικές στα εξουδετερωτικά αντισώματα. Αυτό σημαίνει ότι είναι μειωμένη η προστασία που παρέχεται από το εμβόλιο έναντι της νόσησης από αυτά τα τέσσερα στελέχη, ακόμη και εάν ο ασθενής έχει νοσήσει από COVID-19 ή έχει εμβολιαστεί πλήρως και με το επικαιροποιημένο εμβόλιο. Παράλληλα, οι θεραπείες με τα μονοκλωνικά αντισώματα φαίνεται να μην είναι αποτελεσματικές έναντι αυτών των υπομεταλλάξεων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης