Η υγειονομική βόμβα που θα κοστίσει 1,2 τρις ευρώ το 2025

Η υγειονομική βόμβα που θα κοστίσει 1,2 τρις ευρώ το 2025

Η παχυσαρκία συνιστά απειλή για τη δημόσια υγεία, καθώς αποτελεί παράγοντα κινδύνου για πλήθος νοσημάτων, όπως τα καρδιαγγειακά και ο διαβήτης, ενώ οδηγεί σε κοινωνικό στιγματισμό, δημιουργώντας προσκόμματα στην απασχόληση, μεταξύ άλλων στους ενήλικες

221222171156_obesity
Στη δραματική επιβάρυνση της παχυσαρκίας και των επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία αλλά και στα συστήματα υγείας όλου του κόσμου αναφέρθηκαν οι ομιλητές στη συνεδρία του Πανελλήνιου Συνέδριου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας 2022, με τίτλο «Η παχυσαρκία ως απειλή για τη δημόσια υγεία: η αναγκαιότητα παρεμβάσεων στην κοινότητα». Μάλιστα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, ανέφερε πως ο επιπολασμός της παχυσαρκίας αυξάνεται και αναμένεται το 2025 να απαιτούνται 1,2 τρισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της νόσου και των συνεπειών της.

Προλογίζοντας τη συνεδρία ο Καθηγητής Παθολογίας, Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου, Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» Νικόλαος Τεντολούρης, επισήμανε την αναγκαιότητα αναγνώρισης της παχυσαρκίας ως νόσου, καθώς η πραγματικότητα στη χώρα μας είναι δεινή, όχι μόνο στον ενήλικο πληθυσμό, αλλά και στα παιδιά και στους εφήβους, όπου παρουσιάζονται μεγάλα ποσοστά παχυσαρκίας. Αποδεδειγμένα τα παιδιά και οι έφηβοι με παχυσαρκία γίνονται παχύσαρκοι ενήλικες. Επίσης, τόνισε πως η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για πολλές άλλες σοβαρές ασθένειες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης