Σας έπιασε μια ζάλη; Τι μπορεί να φταίει – Οι συνήθεις ύποπτοι

Σας έπιασε μια ζάλη; Τι μπορεί να φταίει – Οι συνήθεις ύποπτοι

Που μπορεί να οφείλεται η ζάλη και πόσο πρέπει να μας ανησυχήσει αυτό το σύμπτωμα; Οι ειδικοί παρουσιάζουν τα συχνότερα αλλά και τα λιγότερα συχνά αίτια αυτού του συμπτώματος

221219194408_dizziness
Η ζαλάδα είναι ένα κοινό σύμπτωμα που, λίγο πολύ, όλοι αντιμετωπίζουμε μία ή περισσότερες φορές στη ζωή μας. Συνήθως, δεν αποτελεί ένδειξη για κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το αγνοήσετε. Καλό είναι, για ό,τι κι αν σας συμβαίνει, να συμβουλεύεστε έναν γιατρό.

Μια επίσκεψη στο γιατρό κρίνεται απαραίτητη ιδιαίτερα εάν η ζάλη ή η έλλειψη ισορροπίας συνδυάζονται με άλλα συμπτώματα, όπως λιποθυμικά επεισόδια ή πονοκεφάλους. Σημαντικό είναι να διακρίνετε τι έντασης ήταν η ζάλη. Αν λόγου χάρη νιώθετε ότι όλα γύρω σας περιστρέφονται, τότε έχετε ίλιγγο. Σύμφωνα με την κυβερνητική ιστοσελίδα υγείας nidirect.gov.uk της Βόρειας Ιρλανδίας σε περίπτωση που παρουσιάσουμε ζάλη είναι σημαντικό να εξετάσουμε αν η ζάλη ξεκίνησε χωρίς προφανή λόγο ή εάν ακολούθησε κάποιας ασθένειας, αν έχουμε επαναλαμβανόμενα επεισόδια ζάλης και υπό ποιες συνθήκες, καθώς και πόσο διαρκεί κάθε επεισόδιο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης