Το σπάνιο σύνδρομο που παρουσιάζεται μετά τα 30 και «κλειδώνει» την κίνηση

Το σπάνιο σύνδρομο που παρουσιάζεται μετά τα 30 και «κλειδώνει» την κίνηση

Επιστήμονες από το Γιέιλ μιλούν για το σπάνιο νευρολογικό νόσημα από το οποίο πάσχει η διάσημη τραγουδίστρiα Celine Dion

221212143328_neurological_disorder_brain_stiff
Την αιτία πίσω από τους σπασμούς που επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής, προκαλούν ενίοτε δυσκολίες στο περπάτημα και εμποδίζουν τη χρήση των φωνητικών χορδών για να τραγουδά όπως πριν αποκάλυψε προσφάτως η διάσημη τραγουδίστρια Celine Dion. Πρόκειται για το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου (Stiff-Person Syndrome), μια σπανιότατη νευρολογική διαταραχή που προσβάλλει έναν άνθρωπο στο 1 εκατομμύριο και που, σύμφωνα με ειδικούς από την Κλινική Κινητικών Διαταραχών του Πανεπιστημίου του Γιέιλ, αποτελεί μάλλον μια αυτοάνοση νόσο κατά την οποία τα κύτταρα του ανοσοποιητικού επιτίθενται στα υπεύθυνα για τη μυική κίνηση κύτταρα του κεντρικού νευρικού συστήματος.



Το σύνδρομο εκδηλώνεται συνήθως μεταξύ 30 και 60 ετών ενώ τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν ανά ασθενή. «Άτομα με το σύνδρομο Stiff-Person μπορεί να βρίσκονται οπουδήποτε στο φάσμα, από την ήπια μορφή του έως σοβαρή, και μια εξατομικευμένη προσέγγιση για τη θεραπεία είναι ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή έκβαση» σχολίασε ο Δρ Richard Nowak, νευρολόγος στην Ιατρικής Σχολή του Γιέιλ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης